WELCOME TO bajumerahsahaja30.blogger..

Monday, 28 November 2011

L A N G K A W I (:

mengikut sepupu ke LANGKAWI , best gila kot . sebab lama ta p . bila dapat p tu . huh , happy sgt2 .




TAMAT~

cara-2 stop isap rokok


Menghilangkan kebiasaan merokok memang sulit dilakukan bagi sebagian orang, waluupun secara sadar mereka juga tahu dan mengerti bahwa merokok merupakan kebiasaan buruk, yang tentunya merugikan kesehatan baik bagi si perokok maupun orang disekitarnya. Nah bagi anda yang ingin stop merokok tidak ada salahnya mengikuti langkah berikut ini:

1.Tetapkan tanggal stop merokok anda.
2.Minta dukungan kerabat atau teman dekat, dan berkonsultasilah ke dokter untuk mendapatkan terapi yang dapat membantu anda. Penelitian yang telah banyak dilakukan menunjukkan bahwa bantuan semacam ini akan meningkatkan kesuksesan usaha stop merokok anda.
3.Pikirkan dan ingat selalu manfaat stop merokok terhadap kesehatan dan hidup anda. Merokok dapat merusak hampir semua organ tubuh. Penyakit yang ditimbulkan antara lain, kanker paru, penyakit jantung koroner, gangguan fungsi reproduksi dan lain-lain
4.Kenali dan singkirkan semua pemicu kebiasan merokok anda. Buang semua rokok dan singkirkan pula asbak dari rumah serta mobil anda. Hindari lingkungan/teman yang dapat memicu anda untuk merokok

Kata kunci pencarian:

stop merokok, pengertian merokok, merokok dan kesehatan, stop rokok, ciri-ciri perokok, tips stop merokok, ciri ciri perokok, ciri-ciri orang merokok, cara stop merokok, stop merokok

SELAMAT HARI LAHIR ABAH :)

SELAMAT HARI LAHIR ABAH :)(23/11)
itu saja yg akak mampu ucap kan dalam hati walaupon abah tade disisi kami , akak doakan abah bahagia and kita bahagia macam dulu , akak cuma minta abah balik and bagi kasih sayang kat kami , tu ja ,
abah tau x , masa hari jadi abah tu akak menangis ingat kan abah , akak pulun cari no fon abah dari anak2 tiri abah , tapi abah dah tukar no , smpai sekarang akak dok call no 2 walaupon ta aktif , akak tau abah akan on no tu nanti , akak usaha cari abah walaupon mlut akak dok cakap benci abah , tapi akak syg abh sgt2 , kan seronok kalo arwah mak ade lagi kan ?? kita mesti ta mcm nie . ABAH , BALIK LA :'(

S A B A R

saya sabar sabar dan sabar , 6 bulan 3 minggu 1 hari saya couple dgn awak . saya banyak sabar dgn awak , saya banyak luangkan masa dgn awak ja , sampai la malam nie , saya tak tahan awak , saya melawan cakap awak , saya ta bagi awak pinjam benda tu . sorry , saya nak awak faham . saya bukan kedekut , tapi saya nak berjimat minggu nie , cukup la saya dah kena marah dgn diowg pasal awak ,sorry sekali lagi , kbye :'(