WELCOME TO bajumerahsahaja30.blogger..

Tuesday, 10 April 2012

April :)

Assalamualaikum April .

Sorry uols,lama tak update blog ni,nak dekat 2bulan,hewhew,sorry ler,,banyak hal nak kena settle.actually saya dah lulus Jpj ,Okay .Now how about Cinta ? HEHE . masih stabil , but selalu gaduh tu perkara biasa la kan, about study ? still okay . tade apa prob . just kesihatan , selalu sakit , agak nya sakit nak cukup umor 19 kot. hehe . dah 3kali saya sakit UTI . serius sakit , kowang tau UTI apa?search google la..segan nak gtw dalam nie . apa program kowang minggu nie ? okay , saya nak g genting sabtu nie . jom sapa nak follow. 1st time p . p dengan adek n boy lew.nak p dgn family , jangan harap la nak pegi . hewhew.So sendiri ja la . bawak adek jalan2 . Ok laa , Tidow dlu keyh..esok nak tengok hari pertabalan agong . hehe :D salam :)

Wednesday, 22 February 2012

BUSY =.='

Assalamualaikum ,

sorry to ols member-2,Lama dah saya ta update blog ni,sorry laa , bub sekarang ni busy sangat2,dengan assingnment banyak , class padat , that y tak bapa rajin nk update , actually saya dah masuk sem3 skrg , sem ni ada posting , wow , tak sabar nak g posting bulan5 ney , doakan semua berjalan dengan lancar.. jangan lupa doakan sy lulus test JPJ 23.3 , SERIUS takot , huhu , masa amali ari tu pon saya drive p langgar kereta depan saya , nasib no plat ja patah , tidak kena ganti plak , dah laa takde duit , bukan anak datok . cucu tok je , hehe , okay la , sampai sini ja entri saya , see u later , bye ols :)

Tuesday, 20 December 2011

MEMIKIR MASA DEPAN ??

Assalamualaikum dan salam sejahtera , say hye2 to all yang baca blog saya nie .


ewmmm,entri kali ini sebenarnya agak pelik la tiba2 ja fikirkan benda ni kan , tapi ni memang wajib laa untuk masa depan , okay, now saya dah study kat AUCMS ? ta tau apa AUCMS ? ohh , nama ni memang pelik sikit , masa mula-mula masuk kolej ni pon saya ta reti nak menghafal tambah nak menyebut , pelik ja bunyi dia , hihi . okay AUCMS tu nama singkatan kolej saya , ALLIANZE UNIVERSITY COLLEGE OF MEDICAL SCIENCES ,okay . saya sarankan ampa jangan masuk kolej nie . terlalu sosial dan bebas menyebabkan pelajar-pelajar kolej tu teruk sangat-sangat, hihi , jahat kan saya mengata kolej sendiri. but kenyataan laa , PERCAYA laa saya okay . saya ambil kos fisiotrapi , tatau juga fisiotrapi tu apa ? okay saya terangkan , fisioterapi ni bub2 tulang la , memulihkan anggota badan mana yang ta leh nak gerak-gerak tu , nak tau lebih lanjut ? nanti lepas SPM mari amik kos nie . kan senang , panjang sangat nak terangkan pon , nanti kowang bosan plak dengan entri saya nie . bila dah amik kos fisiotrapi ni . so, nanti saya akan jadi doctor fisioterapi la . haa untung siapa dapat kawan dengan saya , nanti saya tolong rawat kan . hihi . eh jap-jap , ada rupa ka saya nak jadi doctor fisio nie ? esh , tah la , tapi saya akan usaha kan cita-cita nie , AMINNN , dah rasa malas nak bercinta sekarang nie , dah malas nak fikir benda lain selain dari pelajaran , tapi boleh ke ? huwm , terpinga-pinga memikirkan hal nie , kawan2 tolong saya . plezzz :s

Wednesday, 14 December 2011

ILoveYou AHMAD FAKHRI SAARANI !

hye dunia ..

kenapa aku suka dia er ?? hihik . ada sebab okay..i dont believe it , serius mcm dalam mimpi time tu..aku kuar makan dengan dia..eh2.mesti kowang ta caya kan ? aku pon x percaya masa dia mengaku kata pemain bole malaysia . sampai laa aku balik rumah,aku search nama dia kat google tengok images, wehhh ,,aku terkejut kot time tu,, betul la dia..memang tade bukti aku kuaq dgn dia..sebab dia nak cepat..ada meeting dgn jurulatih..hihi..dia belanja aku makan , jangan jelous okay.aku kenal pon sebab dia curi no fon aku kat mbe dea , that y membe dea tu membe aku .so peluang aku la kan , peminat bola minat pemain bola , lumrah okay..ILoveYou..(yang tak percaya tu ta pe,tak paksa,yang mna tau tu tau la .)

Monday, 12 December 2011

LELAKI MENANGIS

Assalamualaikum dan salam sejahtera ,,,,
Fitrah semulajadi manusia itu pasti menangis. Yang belum pasti adalah masanya. Sifat ego membataskan tangisan kita gugur tanda sedih atau syukur. Tinggal sekejap rasa ego tersebut dan menangis lah kerna kita pasti tenang selepasnya. Seorang lelaki yang menitiskan airmata adalah seorang yang jujur pada dirinya. Pasti sesetengah manusia memandangnya dengan pandangan yang berbeza,tapi pasa hakikatnya dia telah melaksanakan tuntutan terhadap dirinya dengan menangis.

Ada pendapat menyatakan,lelaki yang mudah menangis tanda sedih,gembira atau takut serta melafazkan kata syukur adalah seorang lelaki yang tinggi nilai mahabbahnya,yang murni budi pekertinya dan mudah mengaku silapnya.

Sunday, 11 December 2011

M e n g a d u !

Assalammualaikum dan salam sejahtera...

hyep.actually aku nak tanya kowang,if kowang sakit hati kat sape2,sape tempat mengadu kowang??
must ur friend kan??but me , aku tak percaya kat kawan2 sangat,kadang2 kawan makan kawan,that y aku mengadu sume apa yang aku buat kat abg kandung aku sendiri,kalo abg aku busy sangad2,aku xnak bebankan dia dengan masalah aku,aku mengadu kat adik aku,diowg ja yg aku percaya n pham aku,apa2 pon keputusan,aku akan ikut cakap diowg,kalau diowg kata tak,aku tak akan buad benda tu.So pesanan dari aku,lebih baik mengadu dengan keluarga sendiri dari kawan2 :))

Friday, 9 December 2011

DITENGKING !

ASSALAMMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA..

Agak sakit hati and kecik hati juga la bila kena tengking dengan someone,at least kalau ada masalah ape2 tak payah la nak tengking-2 aku balik,seriously kecik hati,tersentap terus,sampai hati betul :'(